VIIKKO 35

Uusi viikko alkoi tuttuun tapaan aamupalan, kahvin ja tulevan viikon informaatiotilaisuuden merkeissä. Käytiin nopeasti porukan viikonloppukuulumisia, ja tästä siirryttiin kuuntelemaan Teron (Deeptale Oy CEO) esitelmää VR (Virtual Reality) ja AR (Augmented Reality) teknologioiden kehityksestä.

Tero aloitti VR/AR puolella työskentelyn harrastuksena vuonna 2015, nykyään hän on Deeptale Oy:n toimitusjohtaja, ja tuottaa sisältöä kyseisiin teknologioihin.

Ryhmä itsessään oli selkeästi kiinnostunut aiheesta, kun tarkentavia kysymyksiä syntyi vähän väliä. VR ja AR puolella on selkeästi valtavat markkinat ja se kehittyy kokoajan, kävi kuitenkin keskustelussa ilmi että kehitystä hidastaa selvästi hitaasti kehittyvä akku-ja optiikkateknologia, mutta on jo kuitenkin julkaistu ihan kuluttajaystävällisiä laitteita, ja sovelluksia luodaan kokoajan lisää ja lisää.

Esityksessä kävi myös ilmi että, vaikka monella tuli/tulee intuiitivisesti mieleen että kyse on viihdepalveluihin keskittyvästä teknologiasta, niin kyseisiä teknologioita voidaan kyllä helposti hyödyntää monellakin eri teollisuudenalueella.

Spekuloimme myös yhdessä, että sisällön monipuolisuudenpuute todennäköisesti hidastaa teknologia yleistä käyttöönottoa. Myöskin ensimmäiset laitteet mitä markkinoille on tullut ovat olleet “epämukavia” ja yleisesti aiheuttaneet päänsärkyä. Tosin on vain ajankysymys kun näistä ongelmista päästään eroon.

Jos kiinnostaa tutkia lisää, Tero suositteli seuraavia kolmea eri instagram kanavaa missä demotaan erilaisia projekteja:
1.Mark wakefield
2.Plotar boa
3.Luke hurd

Teron saa halutessaan kiinni: tero@deeptale.com

Viikkoinfo 35

Maanantai 26.8. Tero Pänkäläinen Deeptale Oy:stä tulee kertomaan AR/VR teknologiasta ja ko. Kentän kuulumistaKrishna lähtee palaveriin klo 14:00

Tiistai 27.8. Arto on opiskelemassa, tavoitettavissa tarvittaessa whatsappin tai sähköpostin kautta

Keskiviikko 28.8. Arto on opiskelemassa, tavoitettavissa tarvittaessa whatsappin tai sähköpostin kautta

Torstai 29.8. Aamulla vierailu Helsinki Business collegessa (varmistuu vielä):NYT-liikunta kick off, Kisahalli: Ohjeet ja lisätietoa Ninalta Slackiin ja WhatsAppiin

Perjantai 30.8. Arto ja Krishna Nuorten työpajojen aktivointipäivässä ja T3-kokouksessa, Veikko Hiiri Digitalents Helsingistä pajalla

Huomio!  Kuntouttava kouluttaja Nina Wathén pajalla maanantai-keskiviikko Avoin ovi keskiviikkoisin klo 9.30-11.00 toimistossaTervetuloa, jos sinulla on arjen hallintaan, terveydellisiin asioihin, asuntoasioihin liittyviä kysymyksiä tai mieltä painaa joku henkilökohtainen asia, josta haluat keskustella.Joka viikon torstaina Krishnalla on suunnittelu ja toimistopäivä (sitomaton työaika) jolloin Krishna ei ole pajalla. Torstain poissaolo ilmoitukset Artolle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s