Aamupala 25.3.

Kuluneen viikon aikana Digitalents Academya on liikuttanut suunnitelmat Prison Island-seikkailusta, yhdenvertaisuusasiat sekä Helsingin uudet sähköpotkulaudat.

Digitalents Academyn aamiaisella oli poikkeuksellisesti mukana projektikoordinaattori Ari Huotari Digitalentsin puolelta. Hän kertoi yhdenvertaisuussuunnitelmasta, joka on jatkoa Helsingin Kaupungin toimialasuunnitelmalle yhdenvertaisuuslakiin perustuen. Yhdenvertaisuussuunnitelman tarkoituksena on varmistaa, että jokainen osallistuja tuntee olonsa turvalliseksi ja tasa-arvoiseksi työpaikalla. Suunnitelmassa laaditaan tavoitteita, joiden avulla parantaa työoloja ja joiden toteutumista seurata vuosittain. Tavoitteet laaditaan kyselyn perusteella, jonka jokainen pajalainen täyttää. Mikäli olet työpajalla ja et ole täyttänyt kyselyä, pääset siihen tästä. Suunnitelman laatimiseksi jokaisesta Digitalentsin tiimistä, myös Academyn puolelta, otetaan mukaan kaksi henkilöä jotka toteuttavat suunnitelman yhteistyössä muiden työryhmäläisten kanssa. Ensimmäinen työryhmän kokous on 8.4. Pasilassa, josta tiedotetaan työryhmään osallistuville tarkemmin.

Tänä tiistaina pajalaiset pääsevät testaamaan nokkeluuttaan ja ketteryyttään pakohuonepeli Prison Islandin parissa. Salmisaaren liikuntakeskuksessa sijaitsevassa pelissä ryhmä jakautuu kolmen henkilön porukoihin, joissa ratkotaan 28 sellin tarjoamia tehtäviä ja haasteita. Selleissä on aikaraja, joskin niitä voi yrittää uudelleen niin monta kertaa kuin ryhmä tahtoo. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman suuri määrä pisteitä ja päihittää vankilaseikkailun vastustajatiimit. Sellejä selvitellessä voi tulla kuuma, sillä osa tehtävistä vaatii fyysistä kestävyyttä. Onkin suositeltavaa pukeutua rentoihin liikuntavarusteisiin, kuten lenkkareihin ja t-paitaan.

Aamupalalla keskusteltiin myös pajan viihtyvyydestä. Vaikka Ikea-tiimimme saikin piristettyä työtilan yleisilmettä huomattavasti, on ulkoasussa edelleen parannettavaa. Jos mieleesi tulee hankittavia tavaroita tai sisustusideoita, vinkkaa niistä Artolle tai Tarjalle! Keskustelun aiheeksi tulivat myös pajan yleiset säännöt. Pajalla tulee noudattaa asiallista kielenkäyttöä ja antaa muille työskentelyrauha. Videopelien pelaaminen ei ole myöskään sallittua.

Ruotsalainen start up-yritys Voi lanseerasi sähköpotkulaudat Helsinkiläisten käyttöön viime viikolla. Sähköpotkulautoja löytyy kaupungista 120, ja niitä vuokrataan puhelinapplikaatiolla skannattavan QR-koodin avulla. Potkulaudan käytöstä peritään euron aloitusmaksu ja 25 senttiä per ajettu minuutti. Muutama meistäkin innostui kokeilemaan kulkuvälineitä, jotka totesimme hyvin pelittäviksi. Vilkaise tästä ohjeistusvideo ja hyppää sinäkin kyytiin!

Tämän viikon tapahtumat:
Maanantaina 25.3. jokainen täyttää yhdenvertaisuuskyselyn.
Tiistaina 26.3. Digitalents Academy lähtee Prison Islandiin klo 12.15 ja viettää iltapäivän siellä. Arto ja Elli vievät ryhmän Salmisaaren liikuntakeskukseen. Krishna hoitaa muita työasioita, eikä ole mukana.
Keskiviikkona 27.3. Krishna on poissa, mutta tavoitettavissa puhelimitse ja Slackin/Whatsappin kautta. Arto pitää video-CV-pajaa Kullervonkadulla. Pajassa on muutamia paikkoja vapaana, ja jos oma CV’si kaipaa päivittämistä, ota yhteyttä Artoon! Elli on paikalla.
Torstaina 28.3. uudet pajalaiset osallistuvat alkuvalmennukseen Kullervonkadulla. Valmennus kestää koko päivän, ja ruokailu pidetään paikan päällä. Lisätietoa Artolta alkuviikosta. Tarja on tavoitettavissa klo 10 jälkeen.
Perjantaina 29.3. alkuvalmennus jatkuu, ja kestää jälleen koko päivän. Krishna ja Arto ovat päivällä Digitalents-suunnittelussa, mutta Elli on paikalla. Kuntouttava kouluttaja Nina on poissa.

Terveisin Blogitiimi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s